UPRAWA | DAWKA L/HA | ILOŚĆ WODY L | TERMIN ZASTOSOWANIA | |
---|---|---|---|---|
Warzywa: brokuł, burak ćwikłowy, cebula, czosnek, dyniowate, fasola, groch, kalafior, kapusta głowiasta, kapusta pekińska, marchew, ogórek, pietruszka, pomidor, por, rzodkiewka, sałata | 1,5 – 2 | 500 – 600 | Od momentu ruszenia wegetacji co 10-14 dni do końca zbiorów | |
Rośliny jagodowe:
truskawka, maliny letnie i jesienne, borówka wysoka, jeżyna, porzeczka czarna |
1 – 2 | 450 – 500 | Od momentu przyrostu liści i pędów co 10 -14 dni do końca zbioru owoców | |
Rośliny sadownicze:
jabłoń, grusza, śliwa, czereśnia, wiśnia, brzoskwinia |
1 – 2 | 450 – 500 | Od momentu intensywnego wzrostu liści co 10-14 dni do fazy dojrzałości zbiorczej | |
Rośliny ozdobne:
kwiaty cięte, doniczkowe, materiał szkółkarski |
1 – 2 | 450 – 500 | Od momentu intensywnego wzrostu liści co 10-14 dni do kwitnienia | |
Rzepak ozimy | 0,5 - 1 | 200 - 300 |
Jesień: do 3 zabiegów co 14 dni do spoczynku zimowego
Wiosna: od ruszenia wegetacji co 14 dni |
|
Zboża ozime | 0,5 - 1 | 200 - 300 |
Jesień: do 2 zabiegów; od fazy 3 liści do fazy pełni krzewienia
Wiosna: do 2 zabiegów; od początku fazy liścia flagowego do fazy kłoszenia |
|
Zboża jare | 0,5 - 1 | 200 - 300 |
Wiosna: do 2 zabiegów; od początku fazy liścia flagowego do fazy kłoszenia
|
|
Burak cukrowy | 0,5 - 1 | 200 - 300 | Wiosna: do 6 zabiegów; od fazy liścieni do końca wegetacji | |
Ziemniak | 0,5 - 1 | 200 - 300 | Wiosna: do 10 zabiegów; od fazy pierwszych liści co 14 dni do końca wegetacji | |
Kukurydza | 0,5 - 1 | 200 - 300 | Wiosna: od 1 do 2 zabiegów; od fazy 4 do 12 liścia | |
Pozostałe uprawy | 0,5 - 1 | 200 - 300 | Co 10 – 14 dni; od początkowych faz wzrostu do końca wegetacji |